Sorry lieve mensen maar gisteravond waren we zo druk met het ontvangen van onze gasten dat het verslag er bij ingeschoten is.

Vandaag ook een drukke dag gehad maar we willen jullie onze leuke verhalen niet onthouden.

 

We zijn geëindigd bij dinsdagavond. We hebben een hele lange wandeling gemaakt met de autoploeg over het klompenpad. Dit pad was op sommige plaatsen iets natter dan we gedacht hadden dus er moesten nog wel eens wat sprongen gemaakt worden om een beetje 'schoon' aan te komen. Bij terugkomst in het kamphuis hebben we allemaal gedoucht, pyjama's aangedaan en mochten we nog even wat drinken en kregen we zelfs nog frikadellen. Daarna werd het toch echt tijd om tanden te gaan poetsen en naar bed te gaan.

Ondertussen moest de fietsploeg zich gereed maken voor het nachtspel. Zij moesten in groepjes een ton vullen met water uit de put, daarna moesten ze door het land richting Co Bos lopen en kwamen ze een vlot tegen. Ze moesten met het vlot terug varen naar het kamphuis en proberen met zoveel mogelijk droog aan te komen. Daarnaast moesten ze ook nog 10 peren verzamelen. Er waren er maar heeeeel erg weinig die droog aankwamen.

Na een lekkere douchebeurt en schonen kleren hebben we er nog een hele gezellige avond van gemaakt.

 

Woensdagmorgen rond half 8 begon er weer wat leven in de brouwerij te komen. We hebben na het ontbijt themabehandeling gedaan en het thema was `In jouw wereld`. We hebben gesproken over het lege boek met de gekleurde bladzijden (Vraag de uitleg thuis maar aan de kinderen!) Heel veel dingen zijn in onze wereld gewoon en vanzelfsprekend maar in vele andere landen wonen mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Hier is een tijd over doorgepraat. Daarna mochten we onze creativiteit laten zien. Alle mannen hebben een groot podium gebouwd van pallets, inclusief kansel en trap. De meiden mochten een podiumrok maken met hierin alle dagthema´s van deze week verwerkt. Het resultaat mocht er zeker wezen, de leiding was er erg trots op alle inspanning die er verricht is.

In de middag hebben we zeskamp gedaan. Doordat het weer heel goed meewerkte hebben we lekker veel spelletjes met en in het water gedaan. Het was een erg geslaagde middag waarin veel sportiviteit is laten zien.

Daarna werd het tijd om ons voor te bereiden op het hoge bezoek dat wij verwachten. Schoonmaken, poesten, opruimen, douchen, haren doen, tutten etc. We hebben heerlijk patat gegeten op mooi gedekte tafels ? waarna we in spanning met koffie en al klaar wachten wie de reis naar het verre kamphuis durfde te maken. We hebben een erg gezellige avond gehad met een opening van de ds, het zingen van het kamplied en uiteraard een activiteit met zijn allen. Er waren over het kampterrein puzzelstukjes verstopt waar we een foto van moesten maken, dus het was snel zoeken en puzzelen. Daarna hebben we nog gezellig wat gekletst en gedronken en was het tijd om iedereen naar huis te sturen zodat de autoploeg naar bed kon. Daarna werd het ineens spannend voor de vrouwenleiding.. ze werden geblinddoekt in een geblindeerde bus gestopt en daarna kwamen ze in een achtbaan terecht. Na een wilde misselijkmakende tocht stonden ze ineens in een weiland. Helaas was dit nog niet het eind want de tocht ging verder in het busje. Toen ze eindelijk uit mochten stappen belandde ze in de sloot voor het kamphuis.... een douche was daarna erg fijn! We hebben de avond gezellig met elkaar doorgebracht, uiteraard met zelfgemaakte patat want dat is niet meer weg te denken op het kamp!

 

Vanmorgen werden we om half 9 geroepen om uit bed te gaan, het was tot 8 uur opvallend stil in het kamphuis.. zou de moeheid dan toch eindelijk gaan toeslaan...!?!? Na het ontbijt hebben weg gelijk een begin gemaakt met de themabespreking. Vandaag hadden we het over vervolging. Vervolging ver weg en dichtbij. Kunnen wij het ons voorstellen dat we vervolgd zouden worden? De fietsploeg heeft lootjes getrokken en moesten degene die ze getrokken hadden vandaag 'vervolgen'. Rond half 11 zijn we in 2 ploegen naar Houten gefietst. Daar hadden 9 'vossen' zich verstopt welke we moesten opzoeken. Dit viel niet altijd mee want ze waren allemaal erg goed verkleed. Vossen, bedankt voor jullie inzet!!!  Met de autoploeg hebben we een broodje gegeten op het rond en toen was het tijd om ons geld uit te geven. Dit is allemaal goed geslaagd dus met lege portemonnees en volle tassen gingen we weer naar Katteveld.

Met de autoploeg hebben we toen het thema behandeld. We begonnen om iedereen heel zachtjes en voorzichtig binnen te krijgen en daarna heel zachtjes met elkaar te zingen met gesloten deuren en gordijnen. We hebben zo ervaren hoe het is om als christen stiekem onder elkaar te zijn en over God te praten. Waarna we ook mochten ervaren hoe het is dat wij in een vrij land leven en voluit mogen zingen en over God te praten.

Na meerdere verfrissende duiken in de rijn was het bbq tijd. We hebben heerlijk gegeten, geklets, gelachen en genoten. Prijsuitreiking gehad van meerdere activiteiten en mooie prijsjes.

De autoploeg is een avondwandeling gaan maken en met de fietsploeg is besproken wie ze vervolgd hebben en wat het met ze doet.

Het kampvuur werd opgestookt en daarna was het wachten op de autoploeg.. die kwamen echter (de meeste) drijfnat binnen want die mochten van de mannenleiding een avondduik maken.

Inmiddels is iedereen aan douchen en kunnen we ons verder warmen bij het kampvuur met kampverhaal.

 

Dit was het voor vandaag (en gister?) wij gaan er nog een gezellige avond van maken en hopelijk tot morgen!!

 

Groetjes!!