Kampverslag maandag 20-08-2018.

We verzamelde om 11:30 bij Jochem en Jantine thuis.

Het was een drukte van belang, want dit jaar ging de fietsploeg niet fietsen maar ook met de auto.

Toen alles in de vrachtwagen gesjouwd was gingen we rijden.

Na 50 min rijden kwamen we aan in Giesbeek bij de tutenberg.

Iedereen hielp alles weer uitladen, en aten we onze lunch op.

Daarna gingen we onze bedden opmaken en deden we het sokkenspel. De leiding kreeg sokken aan en wij kregen een gekleurd kaartje en moesten dan de leiding opzoeken die die kleur sokken aan had. Maar.. er was ook een zwarte sok die onze kaartjes mocht afpakken en de sokken werden gewisseld (lekker hoor al die zweet voetjes) dus wist je nooit precies wie welke kleur had en voor wie je op moest passen.

Toen konden we ons even lekker laten gaan op de skelters en andere fietsen die hier staan. Ook konden we bij de paarden kijken en mochten er een aantal zelfs helpen met het borstelen van de paarden. Toen de bel ging was het tijd om te eten, we  aten aardappels, worteltjes met doperwten, sla en niet te vergeten de kippenpoten.

En na het eten ging iedereen zich klaar maken voor het bosspel.

Voor het bosspel hebben we eerst nog thema behandeling gedaan. Gilbert las het verhaal voor over de melaatse mannen die genezen werden door Jezus. Daarna ging de autoploeg een shampoo maken, Jezus geneest mensen en was onze zonden weg door zijn bloed. Wij kunnen goed voor ons lichaam zorgen en alle viezigheid afwassen doormiddel van zeep.

De fietsploeg kregen attributen om een appeltaart te maken met de mededeling ‘zoek het uit!’ Dit is het kampthema van dit jaar. Er werd hard gevochten om alles spullen, eieren werden in overvloed gebruikt en de kaneel was ineens van de aardbodem verdwenen. De taarten staan nu in de oven dus of ze gelukt zijn… morgen gaan we ze proeven!

We moesten nog even wachten omdat er nog wat dingen klaargezet moesten worden voor het avondspel maar het is eindelijk zover… morgen meer hierover!