Beste bezoeker,

Als predikant wil ik mij hier graag voorstellen. Ik ben man van een geweldige vrouw (Laura) en sinds een half jaar vader van een geweldige dochter (Hannah). Sinds januari 2021 ben ik als predikant verbonden aan de Hervormde Gemeente van Werkhoven. Het is voor mij de eerste gemeente die ik mag dienen als predikant. Natuurlijk ben ik enthousiast begonnen, mede dankzij het warme welkom in kerk en dorp. Na tien maanden, het moment dat ik dit stukje schrijf, is het enthousiasme nog groter geworden. Niet alleen omdat we ons heel erg thuis voelen in het dorp en de gemeente, maar vooral ook omdat we merken dat de Geest van God aan het werk is in harten en levens van mensen.

In de Bijbel staat dat het Evangelie, het goede nieuws over Jezus Christus, een kracht van God is om mensen zalig te maken. In de Bijbel staat niet alleen duidelijk dat alle mensen zondaren zijn (‘fouten maken’) en het eeuwige oordeel van God verdienen, maar ook vergeving kunnen krijgen en het eeuwige leven ontvangen. Iedereen die in Jezus gelooft, heeft eeuwig leven. Dat is de kern van het Evangelie. Als predikant mag ik dit vaak met mensen binnen en buiten de gemeente delen en het is heel bijzonder om te merken dat het inderdaad een boodschap is die harten van mensen raakt en levens van mensen verandert. Er is niets wat mij meer vreugde geeft dan dit te zien gebeuren!

Deze verandering heb ik zelf ervaren toen ik zeventien jaar was, dat is nu bijna negen jaar geleden. Toen ik Jezus had gevonden als mijn Redder had ik meteen een sterk verlangen om met iedereen (kerkelijk of onkerkelijk) te spreken over God, het Evangelie uit te leggen en mensen te bewegen tot bekering en geloof. Niet dat dit het einddoel is. Op het moment dat iemand zich tot God bekeert en in Jezus gelooft, begint het echte leven pas. Een leven dat niet meer gericht is op zichzelf, maar op God en de komst van Zijn Koninkrijk. Om dit leven te kunnen leiden hebben we elkaar als gelovigen nodig. Het is daarom geweldig om als voorganger leiding te mogen geven aan en onderdeel te zijn van deze gemeente.

Nog niet betrokken op de gemeente en wilt u/wil je nader kennis maken? Of wilt u meer weten over het christelijke geloof? Kom gerust eens naar een dienst, bel aan bij de pastorie (De Brink 3), spreek me aan op straat of stuur me een mail!

Hartelijke groet,
Ds. E. (Evert) Meijer
(This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)